Instagram Ekran Görüntüsü Alınırsa Geri Bildirim Gider Mi?

Instagram Ekran Görüntüsü Alınırsa Geri Bildirim Gider Mi?

instagram takipçi satın al takipcishop

Instagram ekran görüntüsü alınırsa bildir mi gider mi başlığını gördüğünüz anda “eyvah” dediğinizi duyar gibiyim. Bugüne kadar aldığınız bütün ekran görüntüleri için bildirim gidip, gitmediğini merak ettiniz.  Bazen ekran görüntüsü aldığımızı o hesabın sahibinin asla bilmemesini isteriz. Peki ya bildirim gidiyorsa?

Instagram kişisel verileri korumak adına sizin yaptığınız işlemleri gizlemektedir. Yani sizin yaptığınız işlemleri paylaşmamaktadır. Tabi ki bunun içine ekran görüntüsü almanız da dahildir. Her ne kadar başka bir kişiye ait bir paylaşımın ekran görüntüsü alsanız da sizin yaptığınız bir işlemdir. Bu nedenle bildirim gitmeyecektir. Ancak Instagram bu hususta belli kıstaslar koymuştur. Yani bazı durumlarda Instagram ekran görüntüsü aldığınızın bildirimini göndermektedir. En çok ekran görüntüsünü DM lerde almaktayız. İşte bu durumda karşılıklı yapılmış bir iletişim söz konusudur ve siz ekran görüntüsü aldığınızda Instagram durumdan karşı tarafı haberdar etmektedir. Bunun için DM ekran görüntüsü alırken iki kere düşünmenizde fayda var. (Instagram)

INSTAGRAM EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINDIĞINDA NEDEN BİLDİRİM GİTTİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Instagram da her hangi bir paylaşım yapıldığında bildirim gideceği düşüncesinin temeli snapchate dayanıyor. Snapchat uygulamasından bir kişinin hikayesinin ekran görüntüsünü aldığınızda karşı tarafa bildirim gitmektedir. Instagramda da 2016 yılında direkt mesaj yani DM uygulamasına bildirim özelliği geldiği keşfedildikten sonra bu özelliğin tıpkı snapchatte olan özellik gibi bir özellik olduğu düşünüldü ve her ekran görüntüsü alındığında bildirim gittiği kanısına varıldı. Ancak durumun tam olarak böyle olmadığı, Instagramın kişisel paylaşımların ekran görüntüsü alınması durumunda bildirim göndermediği ancak DM ekranının görüntüsü alınması durumunda bildirim gönderdiği anlaşıldı.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YERİNE HANGİ ÖZELLİĞİ KULLANABİLİRİM

Beğendiğiniz paylaşımları istediğiniz zaman tekrar bulmanın yolu yalnızca ekran görüntüsü almak değildir. Bunun başka yolları da bulunmaktadır. İşte, ekran görüntüsü almak yerine kullanabileceğiniz özellikler;
1) Paylaşma

Beğendiğiniz paylaşımları kaybetmemenin öncelikli yolu elbette ki paylaşmaktadır. Beğendiğiniz paylaşımın hemen yanına gelin ve yanında üç çizgiyi tıklayın. Bağlantıyı paylaş dedikten sonra söz konusu paylaşım artık sizin hesabınızda paylaşılmış olacak ve istediğiniz zaman kolayca bulabileceksiniz. Ancak bu işlemi yapabilmek için küçük bir ayrıntı bulunuyor. Gizli hesaplarda bu işlem yapılamıyor. Bu işlemin yapılabilmesi için hesabın herkese açık olması gerekiyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram’da Takipçi Nasıl Arttırılır?

2) Kaydetme

Beğendiğiniz paylaşımların ekran görüntüsünü almadan ya da kendi hesabınızda paylaşmadan da saklamanız mümkün. Beğendiğiniz paylaşımın hemen alt kısmında yer alan yarım kurdele şeklinde işarete tıkladığınızda içi boş olan işaretin içi kararacaktır. Bu kararma olduğunda paylaşımınız kaydedilmiş demektir.

 Instagram paylaşım kaydetme ile kaydedilen paylaşımlarınız Instagramda telefonunuzun galerisi gibi düşünebileceğiniz bir alana kaydedilmektedir. Kaydettiğiniz bir paylaşımı daha sonra tekrar bulmak istediğinizde Instagram profilinize gelmeli ve sağ üst köşede yer alan üç çizgiyi tıklamalısınız. Açılan sekmeler arasından “kaydedilenler” bölümünü tıkladığınızda, kaydettiğiniz paylaşımlara ulaşacaksınız.

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
Instagram Ekran Görüntüsü Alınırsa Geri Bildirim Gider Mi?
5 (100%) 1 vote

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir