Facebook Hesabımı Nasıl Silerim? 2019

Facebook Hesabımı Nasıl Silerim? 2019

instagram takipçi satın al takipcishop

“Facebook hesabımı nasıl silerim? sorusu sık sık gündemde olan sorulardan biridir. Siz de bu sorunun yanıtını merak edenlerdenseniz bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Aşağıda “Facebook hesabımı nasıl silerim?” sorusuna cevap bulacak ve kolayca hesabınızı sileceksiniz.

Facebook gün geçtikçe büyüyen, büyüdükçe çevremizdekilerin çoğunu, akrabalarımızı, ninelerimizi ve dedelerimizi bile içine alan bir sosyal medya platformu olarak bilinmektedir. Bu anlamda kalabalıklaşan Facebook’un kullanım oranları arttıkça çoğu kullanıcılar Facebook kullanmak istemeyip hesabını kalıcı olarak silmek isteyebilir veya Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek için farklı nedenleriniz de olabilir. Siz de Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak, çok basit bir işlemle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Belirtmek gerekir ki Facebook’da kurucusu olduğunuz bir sayfa varsa ve sizden başka yöneticisi yoksa bu sayfalar da hesabınızla birlikte silinecektir. Eğer sayfanızın veya sayfalarınızın silinmesini istemiyorsanız hesabınızı silmeden önce sayfanıza veya sayfalarınıza birer yönetici atayın. Artık siz hesabınızı silseniz dahi atadığınız yönetici sayfanızı kullanmaya devam edeceği için sayfanız Facebook’da görünür olacaktır.

Facebook hesabımı sildiğim zaman tüm bilgilerim de silinir mi?

Facebook Hesabınızı sildiğinizde 14 gün içerisinde hesabınıza tekrar erişip bilgilerinize, gönderilerinize tekrar erişim sağlayabilirsiniz, ancak 14 günün sonunda artık tamamen silinecektir hesabınız. 90 gün içerisinde de tüm verileriniz tamamen Facebook tarafından silinmiş olur, bu süreçte Facebook dışında hiç kimse hesabınıza erişemez. 90 günün sonunda tüm verileriniz tamamen silinmiş olacaktır.

Facebook hesabımı sildikten sonra tekrar aynı kullanıcı adı ve şifre ile hesabıma erişim sağlayabilir miyim?

Facebook hesabınızı sildikten sonra, yukarıda belirttiğim 14 gün süre içerisinde hesabınıza tekrar erişebilirsiniz ancak 14 gün sonra artık hesabınıza erişmeniz mümkün olmayacaktır. Bu durumda yeni bir hesap açabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Sayfa Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Facebook hesap silme ile Facebook hesabı dondurma konularını birbiri ile karıştırmamanız son derece önemlidir. Çünkü hesabınızı sildiğinizde bir daha siz dahil kimse hesabınıza erişemeyecektir, profiliniz tamamen Facebook platformu içerisinden silinecektir. Hesabınızı dondurduğunuzda ise istediğiniz zaman kullanıcı adı ve şifrenizle tekrar aynı hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Buradaki farkı anladıysanız adım adım Facebook hesabı nasıl silinir görelim:

Facebook Hesap Kapatma

Facebook Hesabımı Nasıl Silerim? (Kolayca Facebook Hesabı Silme)

facebook hesap silme

“Facebook hesabımı nasıl silerim?” diyorsanız aşağıda belirttiğim adımları sırasıyla takip etmelisiniz.

Önce Facebook’a giriş yapın,

Facebook Hesap Silme
  1. Sağda yer alan üç çizgiye tıklayın,
  2. ‘Ayarlar ve Gizlilik’ bölümüne tıklayın aşağı doğru açılan pencerede en üstte yer alan ‘Ayarlar’ kısmına tıklayın,
  3. Aşağıya doğru indiğinizde ‘Facebook Bilgilerin’ bölümünde yer alan ‘Hesap Sahipliği ve Kontrolü’ sekmesine tıklayın,
  4. Burada karşınıza üç seçenek çıkacaktır,
  5. Anıtlaştırma Ayarları,
  6. Dondurma ve Silme,
  7. Bilgilerini Yönetme.
  8. ‘Dondurma ve Silme’ bölümüne tıklayarak ‘Hesabı Sil’ seçeneğini işaretleyin,
  9. Facebook, güvenlik açısından şifrenizi yazmanızı isteyecektir, 
  10. Şifrenizi de yazdıktan ve onayladıktan sonra hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Facebook hesabımı nasıl silerim? sorunuzun cevabını yanıtladık fakat iş burada bitmiyor, hesabınızı silmenin önemli sonuçları olabilir, onları da sizler için belirttik.

 Facebook hesabınızı sildiğinizde Gönderilerinizi, paylaştığınız fotoğraf ve videoları geri getiremezsiniz, hesabınızı yeniden aktif hale getirip kullanamazsınız, Facebook ile giriş yaptığınız herhangi bir uygulamaya artık o facebook hesabı ile giriş yapamazsınız, Facebook Messenger’ı kullanamazsınız, mesajlarınızın bir kopyası gönderdiğiniz kişilerde kayıtlı kalır, ulaşmak isterseniz gönderdiğiniz herhangi bir mesaja, artık kendi hesabınızdan ulaşamayacağınız için gönderdiğiniz kişiye başvurabilirsiniz.

Hesabınızı sildikten sonra 14 gün içerisinde hesap silme işleminizi, facebook giriş ekranından kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak hesap silme işlemini iptal edebilir, sildiğiniz facebook hesabını geri getirebilirsiniz.

Facebook hesabınızı silerken 90 gün içerisinde kayıtlı tüm verilerinizi siler, bu süreçte hiçbir kullanıcı gönderilerinizi paylaşımlarınızı göremez, bu süreç diğer kullanıcıların dışında, arka planda işleyen bir süreçtir. 90 günün sonunda tüm verileriniz Facebook tarafından silinmiş olacaktır.

Unutmayın! Facebook hesabınız silindikten sonra Facebook’a geri dönmek isterseniz yeniden kayıt oluşturmanız gerekmektedir.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
Facebook Hesabımı Nasıl Silerim? 2019
5 (100%) 1 vote

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir